Zorgverzekering studenten vergelijken

Wil jij weten welke zorgverzekering het beste bij jou past en het goedkoopste is? Dan is het een goed idee om eerst verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Jouw ideale zorgverzekeringspakket

Het is altijd nuttig om te kijken welke zorgverzekering het beste bij jou past, want iedereen heeft eigen, specifieke zorgbehoeften. Daarnaast kun je door goed te kijken naar de inhoud van een zorgverzekering voorkomen dat je jezelf verzekert voor zorg waar je niet verzekerd voor wil zijn. Dat kan je maandelijks veel geld besparen op de premie.

Bedenk bij het vergelijken van zorgverzekeringen dat je moet kijken naar welke zorg jij in het volgende jaar nodig denkt te hebben, want je sluit een zorgverzekering altijd af voor het komende jaar. Bedenk ook nog of je jezelf (voor de zekerheid) voor bepaalde zorg wil verzekeren. Zodra je dat allemaal voor jezelf duidelijk hebt, kun je kijken welke zorgverzekeraars pakketten bieden die aansluiten op jouw wensen en vervolgens kun je de prijzen vergelijken.

Extra’s en kortingen voor studenten

Inventariseer daarnaast wel nog even welke zorgverzekeraars extra’s bieden die interessant zijn voor jou. Er zijn namelijk misschien wel zorgverzekeringen met speciale kortingen voor jouw situatie. Sommige zorgverzekeraars hebben bijvoorbeeld speciale zorgverzekeringspakketten voor studenten en andere zorgverzekeraars bieden weer collectiviteiten speciaal voor studenten. Eén voorbeeld daarvan is de collectiviteit voor mbo-studenten bij het Zilveren Kruis. Via onze website kun je meer informatie inwinnen over deze collectiviteit. Ben je een mbo-student? Neem dan zeker een goed kijkje op onze website en kijk of onze zorgverzekering voldoet aan jouw wensen.

Let op: blijven hangen bij de zorgverzekeraar waar jouw ouders ook verzekerd zijn, kan voor jou onnodig duur zijn. Daarnaast is de kans groot dat de inhoud van hun zorgverzekering niet op jouw zorgbehoeften aansluit. Jouw ouders zullen immers andere zorgbehoeften dan jij hebben. Wees je hiervan bewust en controleer altijd of jouw zorgverzekering biedt wat jij nodig hebt.

Vergelijkingswebsites voor zorgverzekering

Ben je er klaar voor om zorgverzekeringen te vergelijken? Je kunt bij Zorgwijzer zorgverzekeringen vergelijken op basis van prijs, dekking, zorgkeuze en service. Een andere bekende vergelijkingswebsite is Independer. Er zijn echter nog tal van andere vergelijkingswebsites om uit te proberen.